Tenzing energie-drankje

Tenzing is een gezond(er) energiedrankje

Wanneer je het marketingteam van RedBull hebt geleidt in Europa dan heb je van dichtbij kunnen zien hoe je een merk bouwt. Met die leerschool heeft een Nederlander zijn eigen Energiedrank in de markt gezet. Tenzing bevat de helft aan suikers wanneer je dat vergelijkt met andere merken.

Tenzing

Huib van Bockel was ooit de marketing-baas van RedBull in Europa. De laatste drie jaar heeft hij besteed aan het ontwikkelen van zijn eigen energiedrank. Zijn creatie gaat niet direct concurreren met RedBull, Monster en dergelijke want Tenzing, zoals zijn drankje heet, is anders.

Tenzing blikje

Hij gaf opdracht om een drankje te maken dat minder dan de helft aan suikers bevatte dan de drankjes van de marktleiders. Het uiteindelijke resultaat bestaat uit 6 natuurlijke ingrediënten namelijk groene koffie, groene thee, guarana, Himalaya Rock minerals, citroensap en bietensuiker. Een blikje Tenzing bevat maar 55 calorieën.

Sugar tax

Tenzing is gelanceerd in London en dat is niet zomaar. Het Verenigd Koninkrijk heeft een ‘suiker belasting’ bedacht die sinds 6 april van dit jaar van start is gegaan. Deze wet of belasting moet het overmatig gebruik van suiker in onder andere frisdranken tegen gaan en obesitas voorkomen. Het drankje van Van Bockel is niet met deze gedachte in het achterhoofd ontwikkeld maar het komt het merkl zeker goed uit.

Het zal veel moeite en volharding kosten om de huidige gebruikers van RedBull, Monster en dergelijke te verleiden om een drankje als Tenzing te gebruiken. Van Bockel wijst er op dat dat in de Verenigde Staten ook gelukt is met ijs dat laag in de calorieën zit, dus het kan.
Daarnaast draagt de huidige gezondheids-trend bij aan de kans op succes van Tenzing. Daar moet dan de veelal jonge groep gebruikers wel vatbaar voor zijn. Daar telt niet alleen smaak en suiker mee in het beslissingsproces maar ook de sociale druk. RedBull is cool en Tenzing is dat nog lang niet en daar zal hard aan gewerkt moeten worden.

Bron: The Drum

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.