Top Gun filmposter

Tom Cruise in Top Gun 2 op 12 juli 2019 in de bioscoop

Misschien moet je het even aan je ouders vragen en anders Googlen, maar Top Gun was een absolute tophit in de tachtiger jaren. Het is een van de legendarische films met Tom Cruise in de hoofdrol. En nu komt er, tientallen jaren na de eerste, een sequel.

Toppertje

We kunnen er niet meer onderuit, er komt een tweede Top Gun film, dat heeft Tom Cruise zelf bekend gemaakt. Ook zal hij weer de rol van Maverick op zich nemen net als in de eerste film. De opvolger van deze klassieker zal geen Top Gun 2 gaan heten, Cruise acht het beter dat de film de naam ‘Top Gun : Maverick’ krijgt. Prima.

Top Gun

De originele Top Gun kwam in 1984 in de bioscopen en is tot aan vandaag een grote hot. Alhoewel veel mensen het niet eens kunnen worden of het nu een goede film of niet is, hij blijft goed bekeken.

Tom Cruise als Maverick

Deze film met Tom Cruise en Val Kilmer in de hoofdrol speelt zich af op een militaire vliegschool. Maverick (Tom Cruise) is een overmoedige en ‘cocky’ piloot die daar het ene na het andere probleem tegenkomt. Natuurlijk is een van deze problemen een vrouw.

Muziek

Deze film wordt gedragen door de muziek, onder andere Giorgio Moroder was verantwoordelijk voor de muziek. Hij schreef het door Berlin uitgevoerde ‘Take my breath away’ dat ook in Nederland een toppositie in de hitlijsten haalde.

De clip van dit nummer bevat stukjes uit de film, kijk uit voor je tanden want het is mier-en mierzoet.

Er was niet alleen nieuwe muziek te horen in de film maar ook in 1984 pakten we al terug op klassiekers. Sommige van deze klassieker werden niet opnieuw opgenomen maar kregen een plek in een scene.

Een van deze klassieke nummers is “You’ve lost that lovin’ feeling” van de Righteous Brothers . Dit nummer komt voor in een beroemde scene waar de karakters van Cruise en Kilmer op versiertoer gaan in een bar.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.