Tokyo zet robots voor mobiliteit tijdens Olympische Spelen 2020

De Olympische Spelen en de Paralympische Spelen van 2020 worden gehouden in Tokyo. Japan is het land van de robots en deze zullen zeker worden ingezet. Toyota heeft laten weten welke robots ze zullen inzetten tijdens Tokyo 2020.

Toyota robots

Het Tokyo 2020 Robot Project is een initiatief van het organiserende commitee. Ze hebben hiervoor verschillende bedrijven uitgenodigd om mee te denken over het gebruik van robotica tijdens de Spelen. Een van deze bedrijven is Toyota.

Mascotte robot Miraitowa / Someity

Elk groot evenement heeft een mascotte. Doorgaans is dat een man of een vrouw in een veel te warm pak. Tijdens de Olympische Spelen zal dat anders zijn wanneer het aan Toyota ligt. Beide robots zijn in staat om te reageren en kunnen gasten en kinderen verwelkomen.

Robots Toyot Tokio 2020

De mascottes krijgen een vriendje die mensen op afstand en diegene die niet aanwezig kunnen zijn tijdens bijvoorbeeld de Paralympics te vermaken. Deze robot kan de bewegingen van de mascottes op afstand na doen. De naam T-HR3 doet alleen wat minder gezellig aan.

Een derde robot is de T-TR1 en deze bestaat uit een camera met een groot display in de lengte van de Robot. Met deze T-TR1 kunnen minder validen die niet in Tokyo aanwezig kunnen zijn via projectie toch een digitale aanwezigheid hebben.

Mobiliteit tijdens Tokyo 2020

De Japanners zijn zijn zo gek nog niet. Toyota heeft een robot ontwikkeld die tijdens de werp-sporten zoals discus- en speerwerpen de gegooide attributen weer gaat ophalen. Dat bespaart mankracht, is sneller en veiliger.

FSR: Field Support Robot (Field Event Support Robot)
FSR Robot

Vooral tijdens de Paralympics zijn er veel gasten die minder valide zijn. Om ook deze groep een onvergetelijke tijd te bezorgen zullen er kleine robots zijn die de gasten naar hun plek kunnen begeleiden. Via een tablet kunnen deze gasten ook eten en drinken bestellen welke door dezelfde robot bezorgt zal worden.

HSR Huma Support Robot
HSR Huma Support Robot

Voor de zogenaamde ‘last mile’ heeft Toyota een voertuig ontwikkeld welke op een accu werkt. Deze Accessible People Mover kan mindervaliden, kinderen en ouderen vervoeren op het laatste stuk naar het event toe.

Accessible People Mover

In de onderstaande video worden de verschillende mobiliteitsoplossingen van Toyota in beels gebracht.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.