Anoniem

Zo koop je anoniem je Bitcoins

Het behoud van anonimiteit is één van de speerpunten in cryptovaluta. De digitale bezittingen zoals bitcoin hebben een hogere mate van anonimiteit en privacy dan bijvoorbeeld andere online betaalmogelijkheden als creditcard of PayPal. Maar, tegenwoordig is er ook één bijkomstig probleem: het komen van een bitcoin gaat vaak niet meer zonder je identiteit vrij te geven. Er zijn gelukkig een aantal oplossingen waar je niet zomaar al je privé gegevens prijs hoeft te geven.

Koop je bitcoins anoniem

Bitcoins anoniem kopen was in het vroege stadium vrij eenvoudig. Websites als Localbitcoins.com hoefden geen identiteit vast te stellen en ook overheden lieten de diverse crypto beurzen een beetje hun gang gaan. Die dagen zijn echter verleden tijd. Terwijl het beeld van cryptovaluta iedere dag weer verbetert, is dat niet het geval voor alle gebieden. Je kunt bijvoorbeeld met veel minder moeite een vliegticket kopen dan een klein deel van een bitcoin. Met de volgende websites kun je in ieder geval met wat minder informatie je bitcoins kopen.

Bisc
Bisc

Bisq

Het gedecentraliseerd P2P netwerk van Bisq is één van die oplossingen. Je kunt hier Bitcoin (BTC) en Bitcoin Cash (BCH) en diverse andere cryptovaluta kopen zonder eerst een scan van je identiteitsbewijs te overhandigen. Dit is hoe een cryptovaluta marktplaats eigenlijk zou moeten zijn. Om toegang te krijgen tot Bisq installeer je een stukje open source software op je computer. Bisq geeft aan dat ze de handelaren niet kennen, dit zorgt er meteen voor dat de privacy van de personen wordt behouden. Volgens Bisq zijn er geen wachttijden om toegang te krijgen en is identiteitsfraude onmogelijk.

Hodl Hodl
Hodl Hodl

Hodl Hodl

Hodl Hold is eveneens als Bisq een P2P model waar geen crypto aanwezig is. Ze houden de valuta vast in een zogenaamde multi-sig totdat de verkoper een signaal geeft dat de betaling is ontvangen. Hodl Hodl laat je BTC en Litecoins (LTC) kopen/verkopen in een niet op basis van vertrouwen gebaseerde omgeving. Je kunt een Verified of Trusted status verkrijgen, zodat je een hoger handel limiet krijgt, maar dit is geen verplichting. Omdat er weinig liquiditeit aanwezig is en de aanwezige cryptovaluta enorm gespreid is, betaal je mogelijk meer dan de marktwaarde van de bitcoin op dat moment. Ook kan het voorkomen dat je meer moeite kunt krijgen bij het kopen of verkopen van grote hoeveelheden valuta in één keer. De keerzijde is wel dat je anonimiteit beter is gewaarborgd dan handelen op een cryptobeurs.

Local Bitcoins
Local Bitcoins

Localbitcoins

Localbitcoins.com was de oorspronkelijke P2P beurs en heeft nog steeds een groot gebruikersaantal. Kopers en verkopers kunnen in luttele minuten BTC aan elkaar kwijt. LBC blijft één van de grootste peer-to-peer marktplaatsen voor het handelen in bitcoins. Echter heeft LBC een aantal van haar voorwaarden aangepast. Zo wordt je verplicht een vorm van identificatie af te geven wanneer je in grote aantallen gaat handelen. Ook eist LBC een basis identificatie om vertrouwen te verkrijgen, denk hierbij aan een mobiel nummer of een werkend e-mailadres. Hoewel deze paar punten ook te omzeilen zijn door de echte hardcore privacy-eisers. Het grootste voordeel van LBC is de mogelijkheid om transacties met vaste personen vast te zetten. Hierdoor kun je, zonder steeds weer meldingen te moeten doen via het netwerk, handelen in je cryptovaluta.

OpenBazaar
OpenBazaar

 Openbazaar

Openbazaar is een marktplaats voor allerhande producten, zelfs de minder legale. Daardoor is het ook een ideale plek om cryptovaluta te kopen of verkopen zonder vragen te krijgen. Je download hiervoor de Openbazaar cliënt en kunt daarna je BTC of BCH wallet koppelen om meteen te starten. Openbazaar heeft privacy hoog in het vaandel staan zoals dat ook het geval was met cryptovaluta toen het ontstond. Individuen kunnen hier bitcoins kopen en verkopen zonder dat ze eerst door een inquisitie moeten.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.