Atari classic logo

Atari VCS gaat eindelijk in de voorverkoop

Het heeft even geduurd want het ging met horten en stoten maar eindelijk kan de Atari VCS besteld worden op Indiegogo.

Atari VCS

Atari is een klassieke naam in de gaming-industrie. Helaas is er niks meer van het bedrijf over en is de handelsnaam nu in handen die een nieuwe Atari-console in de markt gaat zetten.

Atari VCS
Atari VCS

Het apparaat krijgt een retro uiterlijk maar aan de binnenzijde is het een modern systeem. Je kunt er zowel oude als nieuwe games op spelen en werkt natuurlijk ook via het internet. Je kunt via de Atari VCS dus ook klassieke Arcade-games spelen maar ook de nieuwere PC-titels. De ingebouwde webbrowser laat je het internet verkennen. Het syteem is gebaseerd op Linux waardoor de gebruiker er ook zijn eigen software op kan installeren of zijn eigen game kan bouwen.

Het toestel zal geleverd worden met 100 klassieke Aracade-spellen al geïnstalleerd op het apparaat. Maar de echte kracht al hem zitten in de online mogelijkheden. Atari zal binnenkort bekend maken met welke partner ze gaan samenwerken. Ook zal de console via de stem bedient kunnen worden.

De Atari VCS kost op dit moment maar $199 in plaats van de $299 en je kunt je ook inschrijven voor een speciale editie voor $100 meer. Je zal wel even geduld moeten hebben want je bestelling zal pas in juli 2019 worden verstuurd .. dat is nog meer dan een jaar wachten. Heb jij zoveel geduld?

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.