Bird Box Netflix

Bird Box, wat is het en waarom heeft iedereen het er over?

Wanneer je regelmatig op social media rondzwerft dankan het niet anders dat je de naam Bird Box bent tegengekomen. Wat is Bird Box en waarom heeft iedereen het erover?

Wat is Bird Box?

Het gaat hier niet om een kooitje voor vogels maar om een film. Bird Box is in november in première gegaan op Netflix en wordt nu al beschouwd als het grootste succes op de streamingdienst. Netflix heeft laten weten dat deze film in de eerste maand al door 45 miljoen accounts is bekeken. Een simpel rekensommetje geeft een voorzichtige schatting van 90 miljoen mensen die deze Netflix Original hebben gezien.

Bird Box is een Netflix Original en dat staat voor een film, serie of documentaire die door Netflix zelf is geproduceerd. De Amerikaanse streamingdienst heeft de afgelopen periode circa 3 miljard uitgegeven aan eigen producties. Dat moet het bedrijf doen om verder te kunnen groeien en de komende concurrentie van Disney het hoofd te kunnen bieden.

Trailer van de Netflix Original Bird Box

Sandra Bullock

In Bird Box wordt de hoofdrol gespeeld door Sandra Bullock. Het verhaal beschrijft haar tocht met twee kinderen om te ontsnappen aan wezens die de aarde ‘ aanvallen’. Deze wezens hebben een handig zelfverdedigingsmechanisme. Wanneer je ze ziet manifesteren ze zich als je grote angst waardoor je zelfmoord wil plegen.

“If you look, you die.”

Dat is de reden dat de hoofdrolspelers allemaal een blinddoek dragen en deze onder geen beding af mogen doen. Sandra Bullock is overigens niet de enige superster die in deze Netflix Original schittert. Ook John Malkovich heeft een grote rol in het spannende Bird Box.

Wat maakt Bird Box zo bijzonder?

Dat is eigenlijk moeilijk te zeggen. Het is een bijzonder feit dat deze film door zoveel mensen in de eerste maand op Netflix is bekeken. Niet iedereen is enthousiast over Bird Box. Op MovieMeter krijgt de film een waardering van 3,2 sterren en is er veel discussie. Op de internationale reviewsite Rotten Tomatoes haalt de film een score van 66 en dat is net voldoende.

Sandra Bullock in actie in Bird Box

Verder is de film veelbesproken op social media zoals Twitter. En wanneer er memes over je gemaakt worden dan weet je dat je het of heel slecht of heel goed gedaan te hebben. Gezien de hype en het grote aantal kijkers gaan we voor het laatste,

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.