Exposeren met Instagram in Vondel CS Amsterdam

De camera’s van smartphones zijn tegenwoordig zo goed dat het resultaat niet veel minder als een foto uit een DSLR camera. Dat is een van de redenen dat Jann Maätita een expositie heeft in het Amsterdamse Vondel CS. Alle foto’s die daar ter expositie hangen zijn gemaakt met een Huawei Smartphone.

Instagram

Jann gaat ‘ schuil’ onder de naam @sens_less op Instagram en zijn foto’s hebben een strakke, lichte en urban sfeer met veel aandacht voor de lijnen in de expositie. Dit viel ook de curator van Vondel_CS op en deze nodigde Jann uit voor een expositie.

“Instagram is begonnen als een fotoapp waar je instant foto’s op post, inmiddels is dit al lang niet meer zo. Veel instagrammers schieten tegenwoordig met DSLR camera’s, editen hun foto’s met de bekende nabewerkingsprogramma’s. Ik schiet nog steeds met een mobile device en vind het spannend om met de beperkingen om te gaan. Ik ben er meer en meer achter gekomen dat de sfeer of het gevoel van een foto bij mij voor meer impact zorg dan de look van een foto. Met het nabewerken wat ik ook op een mobile device doe probeer ik de sfeer of gevoel te benaderen. Deze foto’s zijn in de afgelopen anderhalf jaar geschoten met de Huawei P9/P10 met haar Leica dual camerasysteem.”

 

A post shared by Senn™MobileSniper/Canon G5X (@senns_less) on

VondelCS

Vondel CS biedt een platform aan creatief talent die innoveren op het gebied van media en cultuur. Het doel hiervan is ontwikkelen, geïnspireerd raken en aanzetten tot creatie. De expositie gaat 20 juli van start in Amsterdam. Toegang is gratis

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.