Mickey Mouse is nu publiek bezit en verschijnt direct in een horrorgame

Mickey Mouse is een icoon van een machtig bedrijf genaamd Disney. Iedereen in de wereld weet dat je niet zomaar het karakter mag gebruiken voor bijvoorbeeld een eigen serie. Het karakter is beschermd…tot en met vandaag.

Allereerste Mickey Mouse is nu publiek bezit

In de VS geldt het auteursrecht voor 94 jaar. En op 1 januari was het 94 jaar geleden dat de eerste Mickey Mouse beelden verschenen in het openbaar. In ‘Steamboat Willy, maakte de muis die later de wereld zou veroveren zijn opwachting. Disney heeft het vrijkomen van deze eerste versie van Mickey Mouse al een paar keer kunnen tegenhouden. Toch mag iedereen het karakter (redelijk) vrij gebruiken.

De kleine letters

Voordat je naar de tekentafel rent, het vervallen auteursrecht geldt alleen voor deze zwart/wit uitvoering. Het karakter wat we nu kennen is in kleur en ziet er net iets anders uit. Die mag je dus niet gebruiken.

Mickey Mouse Horror

Het vrijkomen van het auteursrecht op de eerste Mickey Mouse heeft een aantal makers inspireert. Daarbij is het genre opvallend vaak horror..

Dit jaar moet de film “MICKEY’S MOUSE TRAP” uitkomen waarin het figuur een bloedige hoofdrol speelt, Hij gaat namelijk achter een groep tieners aan en spaart ze niet.

Daarnaast is er ook al een horror game met Mickey Mouse in de hoofdrol. In de game Infestation: Origins kom je een aantal klassieke karakters tegen zoals Mickey Mouse.

Infestations met Mickey Mouse

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.