Dating

Facebook krijgt Clear History tool en ….dating?

Tijdens de Facebook-conferentie in de Verenigde Staten heeft Mark Zuckerberg ook voor Facebook zelf een aantal nieuwe functies aangekondigd.

Facebook

Zo kun je binnenkort je hele Facebook-historie wissen met de Clear History tool. Dit stukje gereedschap kun je vergelijken met het wissen van de cookies in je browser. Nadat je de Clear History tool hebt gebruikt zijn al je sporen op Facebook gewist net als de websites die je hebt bezocht. Zuckerberg waarschuwt er wel voor dat de ervaring met Facebook dan minder goed zal zijn. Net als bij het wissen van cookies zul je her en der wat extra werk wat betreft inloggen en dergelijke moeten doen.

Facebook jaaroverzicht

Dating

Ook Tinder moet gaan vrezen voor zijn bestaan want Facebook gaat serieus werk maken van dating. Binnen de app kun je als single man of vrouw jezelf opgeven als ‘zoekende naar een relatie’. Zuckerberg verzekerd dat het geheel opt-in is. Dat wil zeggen dat de gebruiker de functie zelf moet aanzetten. Daarnaast wil Zuckerberg heel erg graag duidelijk maken dat de tool niet bedoeld is voor afspraakjes en open night stands. De Social Media-gigant zal gegevens uit een profiel halen om te matchen aan anderen en waarschijnlijk kun je aangeven of je interesse hebt voor iemand of niet. We denken dat Facebook zich niet aan een swipe-functie zal gaan wagen. Daar zou Tinder gelijk met een leger advocaten op inspringen. Wanneer deze nieuwe mogelijkheid tot dating online zal komen is niet bekend.

Bron: Arstechnica

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.