Teens

Facebook niet langer meer populair onder jongeren en dat is niet erg

Facebook is het grootste sociale netwerk van de wereld. Dit platform liet de laatste jaren indrukwekkende groei-cijfers zien. Maar de vaart is er uit en vooral jongeren kijken niet meer om naar het platform.

Facebook

Een onderzoek heeft aangetoond dat jongeren tussen de 13 en de 17 in de Verenigde Staten niet langer Facebook noemen als belangrijkste platform. Maar 51% van deze leeftijdsgroep gebruikt Facebook en dat is een daling van 20% in vergelijking met 2015. YouTube heeft de leidende positie overgenomen, 85% van de ondervraagden gebruikt het. Daarna komt Instagram met 72%, Snapchat met 69% en Twitter met 32%. Snapchat wordt het meest intensief gedurende de dag gebruikt.

facebook
Facebook

Het lijkt slecht nieuws voor Facebook maar dat is niet helemaal waar. Het bedrijf weet zelf al heel lang dat deze leeftijdsgroep liever Instagram gebruikt. En dat is niet erg want Instagram is ook eigendom van Facebook net als WhatsApp. Hierdoor heeft Facebook nog steeds een groot aantal mogelijkheden om deze groep te targeten met advertenties en dergelijke. Hoe je het ook bekijkt, Facebook blijft de grote heerser in social media.

Het onderzoek is gehouden onder 750 jongeren, dat is geen heel groot aantal maar kan wel representatief zijn voor de groep. Hoe de situatie in Nederland en Belgie is weten we niet, maar het zal niet ver afwijken van het bovenstaande onderzoek. Wat ik om mij heen zie is dat bij deze groep Snapchat en Instagram enorm populair zijn en Facebook wordt wel gebruikt maar in veel mindere mate. Logisch je gaat als vijftien-jarige niet je belevenissen delen op een plek waar ook je ouders en je opa en oma rondzwerven. Je zoekteen plek waar je kunt communiceren en delen in de taal die je overdag ook spreekt zonder je te moeten verklaren aan diegene die op dat moment nog boven je staan en dat zijn je ouders.

Bron: CNN

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.