Threads test berichten lezen via Mastodon

Zowel bij Social media en Messaging hebben we een groot probleem. Berichten zijn niet uitwisselbaar tussen verschillende platformen. Zo kun je een bericht niet van WhatsApp naar Signal sturen en een bericht op Twitter niet op facebook lezen. Dat kan toch anders, en dat kan met Activity Pub.

Meta test integratie van Activity Pub, wat is dat?

Moeilijke woorden en begrippen vragen om een uitleg, em dat proberen we dan ook. Op Wikipedis staat de volgende omschrijiving:

ActivityPub is een open en gedecentraliseerd protocol voor sociaalnetwerksites.[1] ActivityPub bestaat uit een client-server API om nieuwe content te plaatsen, of om al bestaande content aan te passen of te verwijderen

Wikipedia

Daar wordt je natuurlijk niet echt slimmer van. Waar het om gaat is dat je berichten van het ene netwerk op het andere kunt lezen. Zo kun je als gebruiker van Mastodon ook berichten lezen die op Threads zijn gestuurd.

Dat voorbeeld noemen we niet toevallig want dat is exact wat Meta met Threads aan het testen is. Dit is goed nieuws voor de openheid van informatie en content. Slecht nieuws voor netwerken die je graag binnen de hekken willen houden, zoals Twitter/X.

Photo by Alina Grubnyak on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.