Snapchat

Snapchat lanceert eerste Lens die reageert op geluid

Een Lens is datgene wat Snapchat zo speciaal maakt. Geen enkel ander bedrijf heeft deze techniek zo goed onder controle als Snap Inc. Bijna wekelijks komen er nieuwe Lenzen bij.

Lens met geluid

De Snapchat Lens waar we het vandaag over hebben is een Lens die voor het eerst gebruik maakt van geluid. We kennen de Lenzen die kunnen reageren op de beweging van je tong of van je wenkbrauwen maar een Lens die reageert op geluid is nieuw voor Snapchat.

Het is vrij eenvoudige Lens die van jou een aardige kitten maakt met snorharen en roze oren. De oren gloeien en worden groter of kleiner door het waarnemen van hard of zacht geluid. Ik ben het met je eens dat de Lens zelf niet wereldschokkend is maar hij reageert op geluid en dat hadden we nog niet eerder gezien.

Een aantal weken terug zagen we ook de première van de Snappables. Dat zijn games die je kunt spelen met een Lens. Deze zijn geplaatst aan de linkerzijde van de fotoknop op de camera-pagina. Ze komen net als de andere lenzen tevoorschijn wanneer je je gezicht selecteert wanneer de camera op de selfie-stand staat. Snap Inc, het bedrijf achter Snapchat, probeert regelmatig met Lenzen in te haken op grote gebeurtenissen zoals de Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool.

Snapchat Spectacles 20

Daarnaast lanceerde het bedrijf onlangs de tweede versie van de speciale Snapchat-bril. De Spectacle is een verbeterde versie van de eerste Snapchat-bril. Dit model zorgde voor een kortstondige hype maar deze was snel afgelopen en het bedrijf bleef met voor miljoenen dollars aan brillen zitten. De Spectacle is een bril waarmee je de korte Snapchat-foto’s of Snapchat-video’s kunt opnemen zonder je toestel erbij te pakken. Je drukt op de knop op de poot van de bril en hij gaat opnemen. De beelden worden gedownload in je gallerij op Snapchat waarna je ze kunt delen met de rest van de wereld.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.