Facebook test een Downvote-knop met een aantal gebruikers

Sinds de Like-knop bestaat roept men al om een DisLike-knop. Want wanneer je iets leuk vindt kun je ook iets niet leuk vinden en daarnaast zijn er berichten die je nu eenmaal niet kunt liken. Het lijkt er op dat beide situaties straks opgelost zijn door Facebook.

Dislike-knop bestaat niet

Enige tijd geleden heeft Facebook de Like-knop een uitbreiding gegeven met emoji. Daarmee kon je de aard van je Like weergeven zodat een verdrietig bericht ook een bijbehorende reactie krijgt en geen keiharde duim omhoog. Maar nog steeds bleef men vragen om een duidelijke Dislike-knop, de gebruiker op Facebook wil een manier hebben om een bericht niet leuk te vinden. Facebook heeft zich altijd verzet tegen een Dislike-knop op de website. Volgens een woordvoerder zou dat teveel negativiteit geven op het platform, blijkbaar is Facebook een wereld van gelukzaligheid en gezellige gesprekken en vergeten we voor het gemak het nepnieuws maar even.

Downvote

Een aantal gebruikers heeft een interessante ontdekking gedaan op hun Facebook-profiel. Zonder enige aankondiging kunnen ze gebruik maken van een Downvote-knop om bij een bericht aan te geven dat ze het er niet mee eens zijn.

Downvote

Op het bovenstaande screenshot zie je de Downvote-knop staan in de reacties onder een artikel. We zijn benieuwd wat de Nederlandse benaming zal worden voor deze knop, wij hebben nog niks goeds kunnen verzinnen dus we verwachten dat het Downvote zal blijven. Het valt ook op dat er geen icoon is voor de Downvote-knop want we zien wel het duimpje omhoog staan voor de likes, maar niets visueels om aan te geven hoeveel Downvotes er zijn geweest.

Voorlopig gaat het hier om een beperkte test binnen een beperkte gebruikersgroep. Wij gaan ervan uit dat het nog even zal duren voordat deze nieuwe mogelijkheid bij iedereen te gebruiken zal zijn. Wanneer het zo ver is zal dat wel een klein hisorisch moment zijn in de geschiedenis van social media en kijken we uit naar het effect van deze knop op de beleving van Facebook.

Bron: DailyBeast

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.