Superzoom

Instagram test delen van feed-posts van anderen in Stories

Regrammen zo noemen ze het opnieuw delen van een Instgram-foto van een ander in je eigen feed. Dat is geen officiële functie van Instagram en kan alleen via een app van een andere partij. Hoewel het een grote wens is van heel veel gebruikers wil Instagram deze functie maar niet toevoegen aan de dienst. Maar het werkt wel aan iets vergelijkbaars.

Herposten in Stories

Men heeft ontdekt dat Instagram een kleine test aan het draaien is waarbij Instagram-posts van anderen opnieuw gedeeld kunnen worden. Het gaat hier niet om een ‘Regram-functie’ zoals bij velen op de verlanglijst staat maar een aparte versie daarop. Instagram test namelijk het opnieuw posten van Instagram-foto’s van anderen in Stories en dat is natuurlijk een groot verschil. Hiermee geeft het bedrijf niet toe aan de druk om het Regrammen mogelijk te maken in de gewone feed van Instagram, maar ze verplaatsen het naar Stories waar het maar 24 uur blijft staan.

Repost Instagram

De reden waarom ze het opnieuw delen van posts in de feed niet mogelijk maken geven ze niet, Wanneer wij het mogen verzinnen voor Instagram zou een Regram-optie de feed van Instagram enorm vervuilen. Wanneer een populaire artiest iets post zul je deze foto tientallen keren tegen komen. Vergeet ook niet de vele ‘Regram en win-acties’ die er direct georganiseerd zullen worden waarmee Instagram een soort tweede Facebook zou worden. Het herposten van Instagram posts kan alleen van openbare accounts en de eigenaar van het accountmoet er wel toestemming voor geven. Daarvoor kan hij of zij een knop omhalen in de settings om het wel of niet mogelijk te maken.

Het gaat hier natuurlijk nog maar om een kleine test onder een zeer beperkt aantal gebruikers van Instagram. Deze test zal gebruikt worden om data te analyseren en reacties van de gebruikers te ontvangen. Het feit dat Instagram dit aan het testen is en het ook openbaar doet geeft wel aan dat het waarschijnlijk naar alle gebruikers uitgerold zal worden.

Bron: Techcrunch

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.