Johnny Cupcakes banner

Het verhaal van Johnny Cupcakes, the T-Shirt Bakery

Er zijn veel mooie verhalen in de wereld van ondernemers die niks iets moois maken. Zo is ook het verhaal van Johnny Cupcakes, het is een verhaal van toeval en daarna exact de juiste dingen doen. Hij verkocht t-shirts die iedereen over de hele wereld wilde hebben.

Johnny Cupcakes

Johnny was altijd al een ondernemend tiepje. Zo een mannetje dat knikkers verkocht op het schoolplein of altijd de beste prijs kreeg voor zijn voetbalplaatjes. Dat veranderde niet toen hij zijn eerste baantje kreeg waar hij ook zijn bijnaam aan te danken heeft : Johnny Cupcakes.

Naast het baantje had Johnny ook een Hardcore Metal groep met een aantal vrienden. Toen hij t-shirst moest laten drukken liet hij er ook een aantal maken met een logo dat op zijn bijnaam sloeg.

Jonny Cupcakes classic T-Shirt

Het shirt werd een instant succes. Volgens eigen zeggen vonden gasten hem tof en de meiden vonden hem schattig, iedereen wilde hem hebben. Hij verkocht er steeds meer, eerst vanuit de kofferbak van zijn auto, later uit zijn koffer wanneer hij op tour was met zijn band.

Bedrijf

De t-shirts bleven maar verkopen en al snel stopte Johnny al zijn tijd in het bedrijf en stopte met zijn baan en band. Zijn familie ging helpen en hij nam ook zijn vrienden in dienst om de enorme aantallen orders te verschepen naar klanten over heel de wereld.

Nu de online winkel goed liep was de volgende logisch stap het openen van een winkel. Maar een winkel mocht niet zomaar een winkel zijn, het moest een ervaring zijn om er te komen. Daarom maakte hij er een bakkerij van, want daar komen cupcakes nu eenmaal vandaan. Men trok alle registers open en maakte een banketbakkerij waar je t-shirts kon kopen. Zelfs de geur van verse cupcakes hing er, aan alles was gedacht.

Johnny Cupcakes winkel

Met elk nieuw model van een t-shirt stonden er lange rijen voor de winkel van fans die als eerste dat shirt wilden hebben.

Tour

Om het cultgevoel van zijn merk levendig te houden ging Johhny Cupcakes op tour door het land. Overal opende hij winkels voor een dag en verkocht daar shirts vanuit oude koffers, zo was het immers ook ooit begonnen. Dit gaf hem ook de mogelijkheid om zij trouwe fans te ontmoeten.

Johnny Cupcakes bestaat nog steeds, en de t-shirts zijn nog steeds te bestellen op de website van Johnny Cupcakes.

 

Bron

 

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.