Instagram

Instagram maakt werk van zijn teksten

In Instagram Stories kun je teksten plaatsen op de foto’s maar tot voor kort was daar weinig creatiefs mee te doen. Een update van de app heeft het mogelijk gemaakt andere lettertypes te gebruiken.

Fonts

Binnen het Stories gedeelte  van Instagram kun je nu meer met teksten doen. Kies ‘Type’ onderaan het scherm en je kunt teksten maken in vier verschillende lettertypes en nog veel meer verschillende achtergronden. Er is nu keuze uit lettertypes Neon, Typewriter, Modern en Strong. Je kunt niet alleen gebruik maken van andere lettertypes maar bij een aantal lettertypes zoals Modern kun je de achtergrond van de letters veranderen. Bij de andere lettertypes verander je met het bolletje linksonder de kleur van het gehele scherm.

Instagram teksten

Als je een foto of een filmpje hebt gemaakt in Stories kun je deze nu ook voorzien van de verschillende lettertypen. Deze mogelijkheden kun je bovenaan het scherm activeren. Klik op het lettertype om te wisselen tussen de verschillende opties en je scoort nog harder bij je Stories-publiek.

Tekst in Instagram Stories

Hoewel deze nieuwe mogelijkheid gisteren pas is aangekondigd op het blog van Instagram zagen we de laatste dagen in Stories al een aantal gebruikers die de functie al eerder hadden. Waarschijnlojk was de app al eerder op het iOS platform gelanceerd. Wat overigens wel vreemd is dat je de foto’s en video die je direct naar andere gebruikers stuurt niet voorzien van deze teksten. Deze update voor de Instgram app rolt nu uit naar alle gebruikers en wanneer we zo naar onze timeline kijken heeft iedereen al de beschikking over de nieuwe functies. We kunnen binnenkort nog meer verwachten van deze app. De geruchten gaan dat ze zelfs video-bellen gaan toevoegen aan de applicatie.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.