Telegram logo

Telegram vanaf nu geblokkeerd in Rusland

Telegram is een Russisch bedrijf maar dat weerhoudt de regering van dat land er niet van de messenger-dienst te blokkeren. 

Blokkade

Telegram heeft een serie rechtszaken verloren die de Russische regering had aangespannen tegen het bedrijf. In deze rechtszaken probeerde men Telegram te dwingen de encryptie-sleutel af te geven waarmee de inlichtingendienst van dat land in principe alle berichten van de dienst in Rusland kunnen lezen. Vanzelfsprekend stemt Telegram hier niet mee in.

Telegram logo

Men wil de berichten inzien omdat men weet dat de terroristische organisaties de Telegram-app gebruiken. Door zijn goede encryptie zijn gesprekken niet af tel luisteren en dat is handig wanneer je allerlei aanslagen aan het plannen bent. Telegram wil vanzelfsprekend meerwerken aan het voorkomen van een aanslag maar het afgeven van de sleutel waarmee elk gesprek kan worden ingezien gaat het bedrijf dan net te ver.

Nu Telegram geen mogelijkheid meer heeft om dit via de rechter te voorkomen wordt de app in Rusland geblokkeerd. Dat wil zeggen dat er in Rusland geen gesprekken via het medium meer gevoerd kunnen worden. De mensen achter de app hebben aangegeven te onderzoeken of er een mogelijkheid is de blokkade te omzeilen. Maar het zou heel goed kunnen dat de app alleen nog maar te gebruiken is met een VPN. Via een VPN kun je net doen alsof je in het buitenland zit en zal Telegram wel werken. De Russiche blokkade van de app heeft geen gevolgen voor de andere gebruikers in de wereld, tenzij je vrienden hebt in Rusland want die antwoorden straks niet meer.

Bron: Androidpolice

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.