Superzoom

Instagram test Stories delen op Facebook

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Facebook het Stories concept gejat heeft van Snapchat. Maar we kunnen het er ook over eens zijn dat ze enorm succesvol zijn met deze clone. Op Facebook hebben ze deze Storiesfunctie ook maar met minder (veel minder) succes. Daar denken ze wat op gevonden te hebben.

Instagram Stories delen op Facebook

Engadget bericht dat er in Portugal een test loopt waarbij Instagramgebruikers de optie hebben om het verhaal dat ze gemaakt hebben ook te delen op Facebook.

Instagram Stories delen op Facebook
Bron : https://twitter.com/MattNavarra/status/905459585653362689

Daarvoor moet men een extra optie aanvinken bij het delen. We spreken niet zo heel erg goed Portugees maar we vermoeden dat er op het screenshot hierboven staat dat je de foto of het filmpje op je Instagram Stories zet of op Facebook Stories. Voor het gemak gaan we ervan uit dat het ook beide kan.

Instagram Stories delen op Facebook
Bron : https://twitter.com/MattNavarra/status/905459585653362689

In je Facebook Stories timeline zal de foto of het filmpje gezien worden met het bijschrift ‘Instagram’. Dit als aanduiding van de bron van de foto of het filmpje.

Willen we dit?

Willen we Instagram Stories delen op Facebook? Wij denken dat het twee verschillende platformen zijn. Facebook is toch meer het werk en familieplatform waar je nu eenmaal niet het feestje van gisternacht gaat delen.

Goed, je hebt nu de keuze dus wellicht zal Facebook hier wel resultaat van gaan zien. Het blijft een extra handeling die je moet doen, terwijl Stories vaak om het instant delen gaat. Of deze functie snel uitgerold zal worden is niet bekend. Voorlopig testen ze het alleen.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.