Lucis 2.0, een duurzame ‘mood light’ voor wanneer een zaklamp niet voldoet

Licht is belangrijk om te zien in het donker maar ook om een bepaalde sfeer neer te zetten. Wanneer je niet in de buurt van elektriciteit bent is het makkelijk om een lamp bij je te hebben. Dan zou je zeggen, koop een zaklantaarn, maar volgens de makers van de Lucis 2.0 kan dat beter en vooral mooier en leuker.

Lucis 2.0

Deze Lucis 2.0 is de opvolger van de (volgens eigen zeggen) succesvolle eerste editie. Vanzelfsprekend zijn er verbeteringen aangebracht in het model om de naam Lucis 2.0 te mogen dragen.

Deze lamp is voor zowel binnen als buitengebruik en kan alle kleuren van de regenboog aannemen. De Lucis 2.0 is niet voorzien van knoppen of iets dergelijks, door middel van het aanraken van het apparaat schakel je tussen de verschillende kleuren.
Door de 13.600 mAh grote accu kan de lamp wel 100 uur lichtafgeven zonder dat je deze tussentijds moet opladen.

Lucis 2.0

Het duurzame van deze lamp komt terug in de behuizing. Deze is gemaakt van een bamboe soort die zeer snel te verbouwen is. Dus de natuur hersteld snel de schade die aangebracht wordt wanneer er bamboe geoogst wordt voor het maken van de lamp. Daarnaast is bamboe ook nog eens heel sterk en licht.

Schudden voor gebruik

Omdat de Lucis 2.0 geen knoppen heeft zet je hem aan of uit op een wel heel speciale manier. Je schudt de lamp drie keer op en neer om hem aan of uit te schakelen. Verder zitten er nog verschillende sensoren op de lamp waarmee je bijvoorbeeld de Brightness en kleur kunt regelen.

Het apparaat kan simpelweg als lichtvoorziening gebruikt worden omdat het donker is, maar hij heeft ook nog een soort entertainmentfunctie. Op de lamp zijn lichtprogramma’s geprogrammeerd die de lamp op verschillende manieren zijn werk laat doen. Het is als het ware een soort discolicht, maar dan anders….

Lucis 2.0

Lucis 2.0 kopen

Mocht je een Lucis 2.0 willen aanschaffen dan kan dat maar je moet nog wel even geduld hebben. Het kickstarter-project is bijna afgelopen en in september zullen de eerste lampen verstuurd worden naar de ‘backers’. De meest eenvoudige uitvoering kost 90 euro.

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.