Moviepass

MoviePass is het Netflix voor de bioscoop

MoviePass is een Amerikaans bedrijf dat al een tijdje bestaat. Maar door een verandering in hun aanbod staat de website opeens vol in de belangstelling. De service die ze aanbieden kun je zien als het Netflix voor de bioscoop.

MoviePass

Het bedrijf bestaat al enige tijd maar heeft onlangs zijn tarief van 50 dollar naar 10 dollar verlaagd. Dit veroorzaakte een run op het abonnement, de website van MoviePass kon zelfs al het verkeer niet aan en crashte

Het principe is eenvoudig. Je betaald een abonnement van 10 euro in de maand en dan mag je zo veel films in de bioscoop gaan zien als jij wil. Inderdaad dit lijkt heel erg op wat Netflix doet met televisie. Deze vergelijking gaat helemaal op wanneer je weet dat de oprichter ook de mede-oprichter van Netflix zelf is.

Beperkingen

Er zitten nog wel een paar haken en ogen aan de dienst. Voor 10 euro ( of dollar) per maand kun je onbeperkt films kijken, wel met een maximum van 1 film per dag. Daarnaast zijn de speciale uitvoeringen zoals 3D en iMax niet opgenomen in het programma.

Je kunt alleen voor jezelf een kaartje bestellen en niet voor een groep tegelijk. MoviePass is dus persoonsgebonden. Het bestellen van de kaarten gaat via de applicatie en kan alleen wanneer je in de buurt bent van een bisoscoop die meedoet aan deze actie. Dus niet bestellen vanuit je luie stoel en op het laatste moment binnenlopen of maar niet gaan.

Hoe werkt MoviePass

Het systeem achter deze kaart is best gaaf. Je ontvangt een soort creditcard wanneer je je abonneert op MoviePass. Deze kaart krijgt automatisch het benodigde saldo zodra je een film reserveert via de applicatie.

Verdienmodel

MoviePass betaald dus gewoon het normale tarief aan de bioscoop. Niet het allerbeste verdienmodel zou je denken want in eerste instantie maken ze dus verlies. Waarschijnlijk is het een kwestie van schaalvergroting. Zodra de dienst genoeg gebruikers heeft hebben ze ook genoeg volume om prijsafspraken te maken met de bioscopen.

Niet in Nederland

Helaas gaat het hier om een Amerikaanse dienst, en is deze niet beschikbaar in Nederland. Wat ons land betreft heeft de grootste aanbieder Pathe wel een vergelijkbare dienst.

Met Pathe Unlimited kun je voor 20 euro zo vaak naar de bioscoop als je zelf wil. Na twee bezoeken per maand heb je de kosten er al weer uit, dus voor de echte filmfans is het een uitkomst.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.