Mars

NASA heeft iets gevonden op Mars maar zegt nog niet wat

Op Mars rijdt al meer dan 2000 dagen een klein wagentje rond die daar allerlei onderzoek doet. Nasa heeft bekend gemaakt dat het aanstaande donderdag een persconferentie zal houden. Dat zou kunnen betekenen dat er iets gebeurd of gevonden is op door de Mars Curiosity Rover.

NASA

Enige dagen deelde de Amerikaanse ruimte-organisatie nog mee aan de pers dat de nieuwe technieken om het oppervlak van Mars te boren goed werkten. Een paar dagen later beleggen ze een persconferentie, deze twee gebeurtenissen zouden met elkaar te maken kunnen hebben.

Mars Curiosity Rover
Mars Curiosity Rover

NASA wil niet zeggen waar het over gaat maar de media mogen aanstaande donderdag tijdens een live-sessie vragen stellen. Deze live-stream zal uitgezonden worden op de YouTube-pagina van de NASA. Er zal een heel team van knappe koppen klaar zitten om de vragen van het publiek te beantwoorden. Maar waar het precies over zal gaan wil men niet bekend maken.

Curiosity Rover

Deze Curiosity Rover heeft het formaat van een kleine auto en is ontworpen om Mars te verkennen. Hij werd gelanceerd op 13 november 2011 en landde op 6 augustus 2012 in de Gale Crater op Mars. Na een reis van 560 miljoen kilometer ging de Rover aan de slag met onderzoeken naar het klimaat en de geologie op Mars. In 2012 verlengde men de missie voor onbepaalde tijd en in augustus 2017 vierde het kleine wagenje zijn vijfde verjaardag op Mars. In 2020 zal er weer een nieuwe Rover naar Mars gestuurd worden, deze zal vanzelfsprekend op de huidige Curiosity Rover gebaseerd worden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.