The Matrix krijgt een vierde deel

Twintig jaar geleden was het eerste deel van The Matrix een revolutie. Vandaag wordt deze film nog steeds gezien als een van de beste Science Fiction films ooit. In 2020 wordt de productie gestart voor het vierde deel van deze film.

Sequel

The Matrix speelt zich af in een computersimulatie waarin een groot deel van de mensheid wordt vastgehouden. De hoofdrolspelers proberen zich hieraan te ontworstelen. Hoofdpersoon Neo wordt uitgekozen door een verzetsgroep onder leiding van Morpheus om het op te nemen tegen de overheerser.

Lees ook: Disney+ komt 12 november naar Nederland

De film was een enorme hit en er kwam een tweede en derde editie. Zoals zo vaak met een sequel haalde deze bij lange na niet dezelfde populariteit als het eerste deel. Ondanks dat bracht deze reeks toch nog 1,6 miljard in kas.

The Matrix deel 4

Het ging al een tijdje rond maar er zal ook een vierde deel van de serie verschijnen. In 2020 zal de productie starten onder leiding van Lana Wachowski die samsn met haar zus verantwoordelijk was voor de eerst drie delen.

The Matrix Filmposter

Daarnaast zal de rol van Neo weer gespeeld worden door Keanu Reeves en de rol van Trnity door Carrie Ann Moss. Wanneer de film klaar zal zijn voor vertoning in de bioscopen is nog niet bekend gemaakt.

Afbeelding Gamespot

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.