VW experimenteert met elektrische auto’s

Volswagen gaat zich ook bemoeien met de snel opkomende markt voor elektrische auto’s. Daarvoor heeft VW een interessant concept gelanceerd.

VW elektrische Buggy

Het is niet direct een auto die je met de onvoorspelbaarheid van het Nederlandse weer wil hebben. Toch moeten we toegeven dat deze concept car van Volkswagen ons hartje wel sneller doet laten slaan.

VW Buggy Elektrisch

Inderdaad het is een concept en dat betekent dat de kans heel erg klein is dat we hem ooit op de weg zullen zien. Deze Buggy van Volkswagen heeft geen deuren en geen dak. Ook aan de binnenzijde is er weinig wat je zal kunnen afleiden tijdens de rit. Leuk detail zijn de iconen op de pedalen van deze auto. Play voor het gaspedaal en pauze voor de rem.

Lees ook: Een Xiaomi elektrische step is dat nu wat?

Volkswagen wil graag samenwerken met anderen. Daardoor is de bovenzijde van de Buggy makkelijk te verwijderen. Hierdoor kunnen anderen het onderstel gebruiken om nieuwe voertuigen te bedenken.

ID platform

Hoewel het een concept car is is het onderstel van deze auto gelijk aan het onderstel van een aantal elektrische auto’s die volgend jaar zullen uitkomen. In VW ID-lijn zullen verschillende soorten auto’s geproduceerd worden.

Eind dit jaar zullen de eerste auto’s uit de ID-lijn in productie gaan. Het bedrijf heeft al een e-Golf en een e-UP maar daar komen dus een aantal modellen bij. De ID3 bijvoorbeeld welke in september getoond zal worden. Deze kun je al vanaf mei reserveren terwijl je niet weet hoe deze eruit zal zien.

Dat laatste is een beetje het nieuwe ‘normaal’ geworden. Ook Seat wil dat je je nieuwe MII alvast reserveert tegen een kleine betaling.

Bron: Mashable

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.