Volswagen Powerbank

Een powerbank voor je elektrische auto van Volkswagen

Elektrische auto’s hebben de toekomst, maar de beperkte actieradius weerhoudt veel mensen van het kopen van een dergelijke auto. Volkswagen heeft misschien wel de (tijdelijke) oplossing voor dit probleem

Powerbank voor je auto

Volkswagen heeft in Genève een flexibele laadstation gepresenteerd. Dit laadstation verkeerd nog in de design-fase maar is bijna klaar voor de productie in 2020. Deze ‘powerbank voor elektrische auto’s’ is zo compact dat hij op elke gewenste plek neer te zetten is.

De powerbank kan vier auto’s tegelijk opladen waarvan twee via gelijkstroom (snelladen). Je kunt het station ook aan het electriciteitsnet hangen zodat deze continu opgeladen wordt. Om het helemaal milieuvriendelijk te maken kun je de powerbank ook gebruiken voor de opslag van groene stroom om zo CO2-neutrale mobiliteit mogelijk te maken.

De Powerbank van Volkswagen past niet in je tas

Auto zeer snel opladen

Volkswagen hanteert met dit compacte station hetzelfde principe als de powerbank voor een smartphone of tablet. De ‘powerbank’ voor auto’s is natuurlijk veel groter en heeft een laadcapaciteit van maximaal 360 kWh. De laadstations zijn compact (1,20 m x 1,00 m) en kunnen daardoor vrijwel overal worden geplaatst, bijvoorbeeld bij festivals of stadions, in de stad en op elke andere plek waar (tijdelijk) behoefte is aan laadstations.

Laden met zonne- of windenergie

Deze laadstations maken het ook mogelijk om energie van de wind of van de zon tijdelijk op te slaan. Daarmee wordt de auto die deze energie gebruikt CO2-neutraal. Een bijkomend voordeel is dat de mobiele stations tijdens piekuren de druk op het elektriciteitsnet verminderen.

Voor de accucellen in deze Powerbanks kan Vokswagen het accupakket van Volkswagens MEB-platform gebruiken. Hiermee kan het de accu’s van dit platform een tweede leven geven. Als de capaciteit van het accupakket van een MEB-model onder een bepaald niveau komt, kan het na analyse worden hergebruikt in een laadstation. Zo wordt het gebruik van grondstoffen aanzienlijk verminderd.

Bron: Persbericht

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.