Pradamalia

Prada heeft zijn eigen ‘zwarte pieten’probleem

Het bekende modehuis Prada dacht een aantal leuke figuren op de markt te zetten. Helaas heeft het bedrijf niet goed nagedacht bij het goedkeuren van de figuren.

BlackFace

Het modehuis Prada had een aantal ontwerpers de opdracht gegeven een aantal fantasie-figuren te ontwerpen voorzien van het Prada-DNA. Deze figuren zouden als poppen en sleutelhangers onder de naam Pradamalia verkocht worden via de verschillende winkels. Hoewel de figuren apart gemaakt zijn en geen link zouden moeten hebben met andere bestaande figuren is er toch iets fout gegaan.

Pradamalia

In plaats van leuke verkopen kreeg het bedrijf te maken met veel kritiek en beschuldigen van racisme. Een van de medewerkers van het  ‘New York Center for Constitutional Rights’ had de Pradamalia opgemerkt en was geschokt dat er een figuur bij zat met een duidelijke verwijzing naar ‘BlackFace’. Net als wij in Nederland een probleem hebben met de figuur zwarte piet hebben de Amerikanen een probleem met ‘BlackFace‘. Laatstgenoemde kwam vroeger in het Amerikaanse toneel voor. Het was een blanke acteur met een zwart geschminkt gezicht. Hiermee moest hij op een slaaf lijken.

Zo omschrijft Prada deze lijn figuren…

Hoewel Prada de verschillende figuren al uit de schappen heeft verwijderd gaat de discussie nog even door. Men merkt onder andere op dat wanneer het management van Prada niet alleen blanke mensen zou bevatten die nooit gebeurd zou zijn.

Bron: Mashable

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.