Review: Teufel Rockster Go 2

Wanneer je denkt dat de Bluetooth speaker markt een bijzaak is, think again. Onderzoek laat zien dat de totale markt voor draadloze speakers 42 miljard groot is en nog steeds groeiende. Genoeg plek voor de Teufel Rockster Go 2 dus.

Wat is het?

Dit is een draadloze en draagbare speaker van het Berlijnse audiomerk Teufel. Van dit merk mag je het een en ander verwachten want van oudsher zijn het bouwers van exclusieve speakers. Wanneer het op geluid aankomt dan weten ze waar het om gaat.

Design kan tegen stootje

Het design is opvallend. De speaker is niet vierkant of rechthoekig, maar..ja zeg jij het maar. Wat het in ieder geval wel is is een blikvanger.

De gehele speaker is gemaakt van een rubberen of rubber-achtig omhulsel. Vergelijk het met wat er om een industriële smartphone zit. Da zorgt voor een stevige grip bij het vasthouden maar ook voor een goede bescherming. Dat betekent dat je hem met een gerust hart kunt laten vallen van een respectabele hoogte. Ik heb het getest vanaf de tafel op een houten vloer, de Rockster Go 2 lacht er om al zat hij in een panda.

Aan de bovenzijde vinden we de verzonken knoppen. Voorzien dan grote symbolen kun je deze niet missen. Naast de standaard harder/zachter/play/pauzen is er een knop die een extra ruimtelijk effect geeft aan de muziek. Heerlijk.

Aan de voorzijde is de speaker bekleed met stof en in het midden zien we een grote speaker zitten. Die had net zo goed achter de stof kunnen zitten maar nu zie hem lekker heen en weer pompen wanneer de muziek wat harder staat. Dat draagt wel bij aan de ervaring.

Aan de achterzijde zien we de aan/uit-knop en de knop om met Bluetooth te verbinden. Deze speaker maakt overigens gebruik van Fast Pair van Google. Aan de onderzijde staat de speaker op vier kleine pootjes. Wat handig is is het schroefdraad, hiermee kun je hem op een tripod bevestigen of camera standaard. Best handig voor wanneer je hem tijdens je werk gebruikt.

Deze Rockster 2 GO kan tegen een stootje en een water. Handig

USB-C laden en verbinden met laptop

De Bluetoothspeaker van Teufel heeft geen 3,5 mm aansluiting maar wel een USB-C aansluiting. Om te laden, maar je kunt er ook je laptop mee verbinden om muziek van je laptop naar je speaker te sturen. Daarmee kan de Teufel Rockster Go 2 ook handig zijn tijdens een presentatie of iets dergelijks.

Accu

Wanneer je een Bluetoothspeaker hebt dan wil je niet dat deze na een halve dag er al mee stopt. Teufel belooft een speeltijd van 15 uur bij normaal gebruik. Ben je langer onderweg dan haal je in de eco-modus 28 uur speeltijd.

Aan de achterzijde zit een check om te zien hoeveel speeltijd je nog hebt.

Het opladen doe je met de bovengenoemde USB-C aansluiting. Teufel gebruikt het woord razendsnel in de beschrijving. Dat ga ik niet ontkennen en ook niet bevestigen. Er zullen maar weinig mensen zijn die echt haast hebben bij het opladen van een Bluetoothspeaker.

De vraag is, is 15 uur speeltijd genoeg? Een van de concurrenten, JBL Charge 5 geeft een speeltijd van 20 uur. Of dat bij normaal gebruik is verteld de site niet en ik denk eerlijk gezegd dat het op hetzelfde niveau of lager licht dan de Teufel. Dat is een aanname

Wanneer je een dag weggaat met je vrienden naar net strand, dan zal 15 uur echt wel genoeg zijn. Kom je terug, hang hem dan aan de lader en je hebt snel weer een volle 15 uur om te knallen. Het is ook een kwestie van plannen.

Geluid

Ik heb al heel veel producten van een review voorzien die geluid maken. Net als kleur smaak en kleur is geluid niet in een mening te vangen. Bij een product als een bluetoothspeaker wil ik kijken naar de kwaliteit van het geluid. Komen bepaalde tonen onnatuurlijk uit de speakers? Gaat de boel kraken en resoneren bij een hoog volume..ga zo maar door.

Ik heb de Rockster Go 2 gedurende enkele dagen gebruikt. Tijdens het werk achter de laptop, maar ook tijdens het klussen in mijn huis. Op geen enkel moment is deze speaker me opgevallen in negatieve zin. Het geluid is mooi rond en vol maar niet overdadig aanwezig. Bass tonen passen goed bij de juiste muzieksoort en de speaker probeert niet van elke soort muziek een techno-dreuner te maken.

Dynamore aan of uit?

De knop links aan de bovenzijde staat voor Dynamore. Deze functie vergroot het stereopanorama van een toestel virtueel met een aantal malen ten opzichte van de werkelijke afmetingen van het toestel. Met andere woorden, het geluid dat je hoort lijkt uit een hele grote speaker te komen, maar dat is niet zo. Teufel heeft hiervoor extra luidsprekers ingebouwd die ook zijdelings het geluid uitzenden.

Persoonlijk hou ik van deze functie. Het geluid is hiermee wel meer ‘aanwezig’ en ik kan me voorstellen dat je in sommige situaties ervoor zou kiezen om deze functie uit te zetten.

Conclusie

Ik heb een week samengewoond met de Teufel Rockster Go 2 en het is een blijvertje. Het was niet gelijk liefde op het eerste gezicht. Ik moest heel eg wennen aan het design, maar de meerwaarde die de zijwaartse projectie van de speakers geeft, weegt zwaarder dan mijn (gebrek aan) smaak.

Wat betreft geluid hoef je nooit bang te zijn bij Teufel, “ze zitten er op” zeg maar. Het is meer dan goed voor 90% van de doelgroep. De laatste 10% zijn audiofielen, maar die geven sowieso meer uit dan de € 149,99 die deze speaker kost.

Whatsapp volgen

Volg Nozie op WhatsApp

Ontvang een aantal keer per week de meest gelezen artikelen van Nozie.nl in je Whatsapp. Klik op de link om deze posts te ontvangen

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.