Software update voor de Polestar

Polestar geeft een grote OTA-update gestart voor de elektrische Polestar 2. OTA staat voor Over The Air wat weer betekend dat je om deze software binnen te halen feitelijk niks hoeft te doen. Deze update rolt geleidelijk uit en hiermee krijgt de auto updates op het gebied van de rij- en gebruikerservaring.

OTA update voor Polestar

Omdat auto’s volledig verbonden kunnen zijn is het voor de fabrikant mogelijk om op afstand verbeteringen aan te brengen aan de auto. Ook Polestar voegt via updates verbeteringen toe aan zijn modellen.

Sinds 2020 brengt Polestar updates naar zijn modellen via OTA. Zo heeft men het bereik, de efficiëntie, de connectiviteit en de rijervaring weten te verbeteren.

Wat zit er in de P1.7-update van Polestar?

De update die nu uitrolt heeft de code P1.7 meegekregen. Deze bevat een nieuwe Range Assistant-app die is bedoeld om bestuurders te helpen met het rijden in een elektrische auto. De app helpt de bestuurder om de efficiëntie te verhogen zodat hij of zij meer vertrouwen heeft in de actieradius.

Het systeem bevat onder meer een nieuwe Eco Climate-modus waarmee de bestuurder het gebruik van energie uit de accu voor het klimaatsysteem naar wens kan verminderen.

star

De update zorgt ook voor een verbetering van het conditioneren van de accu. Wanneer de Polestar 2 aan de laadpaal staat, wordt de accu automatisch voorgeconditioneerd volgens geplande klimaattimers – die nu ook configureerbaar zijn in de Polestar-app. Hierbij kan de ​​optimale temperatuur van de accu worden gerealiseerd op basis van het geplande moment van vertrek.

Het optimaliseren van de accutemperatuur speelt ook een grote rol bij DC-laden. Deze nieuwste update koppelt een accuvoorconditioneringsfunctie aan Google Maps. Wanneer een openbaar snellaadstation als bestemming of tussenpunt is geprogrammeerd, kan hiermee de accu onderweg worden voorgeconditioneerd om bij aankomst zo snel mogelijk te kunnen laden.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.