Sonos krijgt beschikking over Google Assistent

Heeft heeft even geduurd maar Sonos brengt nu eindelijk de update waarmee Sonos speakers via Google Assistent gebruikt kunnen worden.

Sonos en Google Assistent

Met de Google Assistent integreert Sonos w2eer een spraakassistent in het geluidsysteem. Met de ingebouwde Google Assistant in de Sonos One en de Sonos Beam, of verbonden met een Google Home-product, kunnen gebruikers via een spraakopdracht heel eenvoudig muziek of een tv-programma starten, het weerbericht checken en smarthome-apparaten bedienen.

De mogelijkheid al via een gratis software-update aan de apparaten worden toegevoegd. Deze update rolt vanaf vandaag uit voor alle gebruikers maar vanaf juli zal de assistent ook daadwerkelijk bruikbaar zijn.

Sonos is vooral trots dat ze op dit moment twee werkende spraakassistenten werkzaam heeft op de apparaten. Het bedrijf vertelt verder dat ze er in de toekomst meer willen toevoegen.

De spraaksystemen kunnen apart van elkaar gebruikt worden. Dus wanneer je meerdere apparaten van Sonos gebruikt kun je deze onafhankelijk van elkaar gebruiken.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.