Blue Origin Jeff BezosBlue Origin Jeff Bezos

Amazon CEO Jeff Bezos wil naar de maan, dit zijn de plannen

De ruimte is het nieuwe speeltje voor de mega-rijken der aarde. Onder andere Elon Musk, Richard Branson en Jeff Bezos geven miljoenen uit om de ruimte te bedwingen. Elke ‘weldoener’ heeft zijn eigen plan, zo wil Jeff Bezos naar de maan.

Naar de maan

Jeff Bezos is de oprichter en CEO van Amazon en is met dat bedrijf echt ontzettend rijk geworden. Dat geld stopt hij gedeeltelijk in zijn bedrijf Blue Origin. Dit bedrijf ontwikkeld voertuigen om mee de ruimte in te gaan. De afgelopen week heeft Bezos zijn plannen gepresenteerd voor de komende periode. Het heeft zijn geld gezet op de maan, en niet alleen om er heen te gaan maar ook om er te blijven. Dit zijn zijn plannen.

Blue Origin Jeff Bezos
Blue Origin Jeff Bezos

Jeff Bezos ziet de industrialisering van de aarde als een groot probleem. De komende jaren kunnen we nog wel vooruit maar binnen 100 jaar zullen de problemen groot zijn. De maan zou daarbij een oplossing kunnen bieden. ‘We’ zijn al heel vaak naar de maan geweest maar onder andere de NASA heeft de interesse voor deze planeet verloren. Bezos wil samen met onder andere de NASA weer terug naar de maan, niet voor eenmalig bezoek maar om daar een permanente basis op te zetten. Deze basis is de voorbereiding voor een grote verhuizing van de aarde naar de dichtstbijzijnde planeet.

Basis op de maan

Nee, de plannen houden niet in dat we de mensheid een nieuw thuis gaan geven op de maan, wij blijven lekker op aarde. Zijn plan houdt in dat we de zware industrie naar het hemellichaam gaan verplaatsen en de aarde alleen nog gebruiken om er te wonen en voor de lichte industrie. Op deze manier denkt Blue Origin dat de aarde weer leefbaarder zal worden en zal herstellen van de schade die aangebracht is door de afgelopen 100 jaar aan industrie.

Op de planeet zijn voldoende grondstoffen die verwerkt kunnen worden tot materiaal dat we op de aarde kunnen gebruiken. De stroom komt van de energie van de zon, en die is daar in overvloed. De reis zelf is een ‘eitje’, met de ervaring van vroeger en de techniek van nu zou dat niet direct een probleem moeten zijn. Waar de Apollo 11 er nog drie dagen over deed kan een moderne raket er binnen 10 uur zijn.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.