Van avocado restaurant naar avocado shop

De populariteit van de avocado blijft maar groeien. Aten we in Nederland in 2008 nog maar 10 miljoen avocado’s, in 2016 waren dit er al 39 miljoen. Terwijl iedere fitgirl en hipster in de supermarkt in een avocado staat te knijpen of deze al eetrijp is openden Ron Simpson en Julien Zaal hun restaurant The Avocado Show. Afgelopen dinsdag, 21 november, kwam daar een avocado shop bij; The Backstage.

The Backstage

 

In het kort

De vrienden Julien Zaal en Ron Simpson wilden graag een restaurant openen in de Amsterdamse Pijp. Zij vroegen chef Jaime Heijne om hen bij te staan in het opstellen van het menu. Zo is, lekker kort door de bocht, het idee voor The Avocado Show ontstaan. Begin 2017 is het restaurant geopend en vanaf dag 1 staat er dagelijks een rij voor de deur. Halverwege 2017 haalden de heren een investering van 5 miljoen binnen om overal ter wereld vestigingen van The Avocado Show te openen. Daar zijn ze dan ook druk mee bezig. Ondertussen waren mensen zo enthousiast over het avocado concept dat er allerlei producten bedacht werden met avocado’s. Denk hier aan: paraplu’s, badjassen, pins, tassen en kerstversiering . Genoeg om de heren op het idee te brengen van… een avocado shop.

De avocado shop is een pop up shop in het restaurant van de heren. Vandaar de naam The Backstage. Ding! Je kan dus voor of na je maaltijd bij The Avocado Show je avocado inkopen doen voor de komende feestmaand.

 

Avocado maand

De World Avocado Organization (WAO) heeft de maand november uitgeroepen tot avocado maand. In Amsterdam rijden er een avocado tram rond, de avocado winkel is geopend en de WAO stelt een avocado kookboek (e-book) beschikbaar. Waarom doet de WAO dit? Xavier Equihua, CEO van de WAO, vertelt in een interview dat het doel is om de avocado consumptie in Europa op hetzelfde niveau te brengen als in de VS. Op dit moment ligt de consumptie in Europa op 500 miljoen avocado’s per jaar. In de VS zijn dat er 1,1 miljard. We hebben hier nog even te gaan dus. Nederland heeft in het Europese rijtje van avocado loving countries alleen Zweden en Noorwegen voor zich te dulden. Hier moeten we natuurlijk nog wel bij vertellen dat een avocado super goed voor je is. Een avocado zit vol vitaminen, vetten en oliën die je lichaam nodig heeft.

The Avocado Show kan je vinden op de Daniel Stalpertstraat 61 in Amsterdam. Als je deze maand nog gaat dan kan je er misschien met de avocado tram naar toe.

 

DE BEELDREDAKTIE / MARCEL ANTONISSEN

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.