bij

De bijen kunnen letterlijk het dak op

Het gaat niet goed met de bijen in Nederland en daar moet dringend wat aan gedaan worden.

Bijen

In Nederland gaat het niet zo goed met de bij, en wanneer het niet goed gaat met de Bij dan gaat het niet goed met mij (en met jou). Dit klein insect is van enorm belang voor de mensheid en dat beseffen we ons niet altijd.

De bestuiving door onder andere de bijen is voor 75% van de gewassen noodzakelijk. Gebeurd dat niet dan hebben we geen fruit, groenten en katoen voor onze kleding. Kortom, zonder de bij is er weinig te beleven op aarde.

Imkerij De Bijzaak

Bij Imkerij De Bijzaak doen ze aan ‘omdenken’ en dat zorgde voor een oplossing voor het probleem van de bij. Deze oplossing is schrikbarend simpel en kent voor zover wij kunnen zien geen nadelen.

Werkwijze van de Bijzaak
De werkwijze van de Bijzaak

In Nederland staan duizenden en duizenden kantoorgebouwen met een prachtig plak dak. De perfecte ruimte voor een bijenkas met een koningin en 20.000 helpers. Deze kas wordt door gratis geplaatst en onderhouden door De Bijzaak. De eigenaar of eigenaren van het dak delen in het overschot van de honing. Deze kan weer in het bedrijfsrestaurant geserveerd worden of als relatiegeschenk weggeven worden.

Missie

De missie van de Bijzaak is een bijenkas op elk kantoorgebouw van het bedrijfsleven en de overheid te plaatsen. Zoals we al schreven is er eigenlijk geen moeite voor de eigenaar van het dak want alles wordt geregeld door de Bijzaak. Ze plaatsen ze de plug & play bijenkassen die al gevuld zijn met de koningin en de helpers. De controle en de het ophalen van de honing wordt allemaal geregeld door het bedrijf.

Bron: De Bijzaak
Photo by @Matthew_T_Rader on Unsplash

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.