Narcos

Narcos PR-stunt Netflix op strand Scheveningen

Een van de meest bekeken titels uit eigen stal op Netflix is Narcos. Het derde seizoen staat nu online bij de streamingdienst en om daar extra aandacht aan te geven bedacht Netflix een originele PR-stunt.

Stunt

Vorige week donderdag lag er opeens een aangespoelde container op het strand van Scheveningen. Het bleek al snel dat het hier niet echt om een verloren container van eens schip ging. Het zwarte gevaarte was voorzien van het Narcos logo aan de ene zijde en een kunstwerk aan de andere zijde.

Het kunstwerk op de container komt van de hand van Iwan Smit. Deze kunstenaar komt uit Rotterdam en hij maakt kleurrijke schilderijen, illustraties en beeldwerken. Het kleurrijke kunstwerk kostte hem twee dagen om te maken en refereert aan de Cali-kartel. Dit is het kartel waar het in seizoen drie om draait in Narcos.

This giant container stranded on the Dutch coast this morning! #narcos #season3 #netflix

A post shared by Iwan Smit (@iwansmit) on

Het bleek dus al snel dat de container er door Netflix geplaatst was als publiciteitsstunt. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor het nieuwe seizoen van Narcos, een productie uit eigen stal met zeer veel fans in Nederland.

Narcos

Deze serie gaat over het leven van Pablo Escobar, de Columbiaan die te boek staat als een van de grootste drugsdealers ooit. In de eerste twee seizoenen werden de opkomst en de ondergang van Escobar beschreven. Na de dood van de hoofdpersoon aan het einde van seizoen twee moest er een nieuwe richting gezocht worden voor de serie.

https://www.youtube.com/watch?v=Ory6b2EJ3Bk

En dat is de makers gelukt want in seizoen 3 gaat het bloedvergieten gewoon vrolijk verder. Nog steeds losjes gebaseerd op waar gebeurde verhalen zien we in het nieuwe seizoen de Cali-kartel de macht overnemen. De bazen achter dit kartel gedragen zich anders en meer op de achtergrond dan publiekslieveling Escobar. Er is ook veel aandacht voor de rol van de Verenigde Staten in het bestrijden van de drugskartels.

Netflix heeft ook al laten weten dat een vierde seizoen al in de maak is. Want ook al zal na seizoen 3 er weer een verhaal afgerond worden, de drugsoorlogen van deze wereld bieden genoeg inspiratie voor meerdere nieuwe seizoenen.

Bron

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.