Hugh Hefner

Playboy eert oprichter Hugh Hefner met plaats op de cover

Onlangs verruilde Hugh Hefner zijn aardse paradijs voor het hemelse. Hiermee heeft de aarde een markante man verloren die zeker iets bereikt heeft in zijn leven. Playboy eert het leven de oprichter van ‘het blad met de goede artikelen’ in de komende editie.

Cover

Op 27 september overleed Hugh Hefner, beroemd om het blad dat hij in 1953 oprichtte. De Playboy was revolutionair voor die tijd vanwege het openlijke naakt dat erin werd afgebeeld.

Hefner heeft goed geleefd. Dat hebben we kunnen zien in de vele reportages en reality shows die er zijn gemaakt. Zijn Playboy Mansion was een soort bedevaartsoort waar je alleen op uitnodiging kon komen. Er werden legendarische feesten gevierd, onder andere in the cave. Veel van de dingen die daar gebeurde zullen nooit naar boven komen.

Hefner was een voorvechter van vrijheid van meningsuiting, expressie en sexualiteit en dat ging hem heel eg goed af.

Eren

Maar de man is niet meer en hij wordt door het blad op de enige juiste manier geeerd. De komende editie zal een foto van Hugh Hefner uit 1965 op de cover hebben. Het zal de eerste keer in de historie van de Playboy zien dat er een man alleen op de cover zal staan. Er waren eerder mannen te bewonderen maar deze waren altijd in het gezelschap van een dame.

Hugh Hefner

Marilyn Monroe

De oude baas is gestorven aan hartfalen na het oplopen van een infectie. De medicijnen sloegen niet aan en Hefner overleed te midden van vrienden.

Hij is begraven in Westwood Village Memorial Park in Los Angeles. Jaren geleden kocht hij daar het graf direct naar dat van Marilyn Monroe. Bedoeld of onbedoeld maakt hij daarmee een circeltje rond. Monroe schitterde namelijk op de allereerste editie van de Playboy in 1953.

Bron: Daily Mail

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.